Impressie Evan

Evan Bogerd(1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort.

Momenteel studeert hij zijn master orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2015 speelde hij een serie van vier achtereenvolgende concerten in de Westerkerk te Amsterdam met daarin alle Fantasieën en Fuga’s van Max Reger. Vervolgens bracht Bogerd in 2016 de zeven Koraalfantasieën van Max Reger ten gehore brengen in de serie van de Westerkerk te Amsterdam.

In 2016 maakte Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Deze cd werd opgenomen op beroemde Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem. Vele recensies spraken met lof over dit document.

Bogerd volgde masterclasses aan de Orgelakademie voor improvisatie te Altenberg(Duitsland). Hij volgde hier improvisatielessen van Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker.

In de loop van de jaren won hij diverse prijzen op concoursen te Barneveld, Ede, Enschede, Kampen en Maassluis.

Evan Bogerd is als kerkmusicus verbonden aan de Waterstaatskerk te Hengelo. Daarnaast is Bogerd organist van het befaamde Knol orgel van de Grote of St. Stephanuskerk te Hasselt en het fraaie ‘Holthuis’ orgel in de Gereformeerde Kerk te Hasselt.