Biografie

Biografie
Evan Bogerd(1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg(Duitsland).

In 2016 maakte Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Hij presenteerde op de cd een brede repertoirekeuze. Werken van Max Reger, Sigfrid Karg-Elert, J.S. Bach en van Daan Manneke het werk ‘Ligatura’. Deze cd, opgenomen op het Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem, ontving veel lof en een ‘10’ in het vooraanstaande muziekblad ‘Luister’:
“Zijn Bach straalt een weldadige rust uit terwijl zijn Reger(Ein feste Burg en Alle Menschen müssen sterben) van een soevereine virtuositeit getuigt. Voor Manneke moet je openstellen en lef hebben. Allemaal eigenschappen die Evan Bogerd nu al maken tot een van de toptalenten in zijn vak”.
In 2019 presenteerde Bogerd in Hasselt een nieuwe cd. Op het Knol orgel zijn werken van J.S. Bach, Piet Post, Karg-Elert en Reubke vastgelegd.

Evan Bogerd is als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam. Daarnaast is Bogerd organist van het fraaie Holthuis orgel in de Ichthuskerk te Hasselt.

Biography
Evan Bogerd (1993) began organ lessons with Herman van Vliet in Amersfoort, the Netherlands.
He continued his organ study at the Royal Conservatory in The Hague with Jos van der Kooy.
He also studied church music with Theo Goedhart at the same conservatory.

In 2015 and 2016, Bogerd performed the secular and chorale fantasies and fugues by Max Reger in the Westerkerk in Amsterdam.
In 2016 and 2019, two recordings were published. Made in Haarlem and Hasselt(NL).

Bogerd participated in masterclasses at the International Organ Academy Altenberg for Organ Improvisation with Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin and Martin Baker. Over the years, he won prizes at several competitions in the Netherlands.
Evan Bogerd director of music at the Westerkerk in Amsterdam, and organist of the Holthuis organ at the Reformed Church in Hasselt.